حجت الاسلام عبدالله رحمان زاد، مدیر حوزه علمیه گیلان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با بیان این که استقلال مالی حوزه دغدغه بزرگان بوده و از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: از دیرباز تا کنون، حوزه های علمیه به خاطر وضعیت خاصی که داشتند و به خاطر عنایت امام زمان(عج) و علمای بزرگوار شیعه از طریق موقوفات و وجوهات مردمی اداره شده اند.
وی افزود: از سوی دیگر مراجع معظم تقلید و رهبر معظم انقلاب روی این موضوع تأکید بسیار دارند که حوزه های علمیه و روحانیت باید به طور مستقل و بدون این که به تشکیلاتی دولتی وابسته باشند، ظهور و بروز داشته باشند.
مدیر حوزه علمیه گیلان گفت: تأکید مراجع معظم تقلید، رهبر معظم انقلاب و همین طور رهنمودهای امام خمینی(ره) در دوران حیات شان در خصوص استقلال حوزه و روحانیت به این دلیل بود که روحانیت در اهداف تبلیغی خود بتوانند آزادی عمل داشته و مشکلات موجود را بیان کنند و الا اگر روحانی به دولت وابسته باشد ممکن است آن استقلال لازم را نداشته و خود را دچار محدودیت های خاصی که نباید باشد، ببیند.
وی با بیان اینکه وابستگی حوزه به دولت برای روحانیت آسیب پذیر است افزود: ممکن است دولتمردان و حاکمان جامعه ای خواسته هایی را از روحانیت داشته باشند که با اهداف حوزه و روحانیت منافات داشته باشد و از این روست که باید استقلال حوزه ها حفظ شود.
حجت الاسلام رحمان زاد، در پایان گفت: البته باید گفت دولتمردان یک جامعه اسلامی باید همان طوری که به نهادها و اقشار مختلف جامعه توجه دارند، نسبت به حوزه های علمیه هم توجه داشته باشند و البته این توجه به معنای این نیست که حوزه های علمیه زیر مجموعه دولت قرار گیرند.
29/313